ACADEMY

Flevo DJ Academy heeft een mooie locatie in Almere waar de cursisten hun talent kunnen ontwikkelen. De coaches die lesgeven op de Flevo DJ Academy zijn professionals uit het vak. Zij zijn breed ontwikkeld in de muziek. Samen met een team van medewerkers zorgen zij voor een goede service en kwalitatief onderwijs voor onze cursisten.

DOELSTELLING

Flevomuziekschool heeft als doelstelling een belangrijke bijdrage te leveren aan de cultuurparticipatie van de inwoners Midden-Nederland. Dit doen wij doormiddel van de kracht van muziek. Daarom beperken wij ons niet tot muziekonderwijs binnen onze vestiging, maar geven wij ook les op scholen en bedrijven door heel Nederland.

Wij hopen jaarlijks 1000 studenten met muziek te mogen beïnvloeden. Tevens hebben wij studios gecreëerd om dj en producer lessen betaalbaar en toegankelijk te maken voor een divers aantal andere doelgroepen zoals volwassen, kinderen op de buitenschoolseschoolse opvang en mensen met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking

DE METHODE

Wij vinden dat iedere student ongeacht onderwijsniveau of sociale achtergrond de gelegenheid moet krijgen, om naast het onderwijs op andere vakgebieden, onderwezen te worden in het vak muziek en daarmee ervaring op te doen op het gebied van kunst en cultuur. Muziek draagt bij aan de ontwikkeling van sociale, emotionele en cognitieve vaardigheden en stimuleert het de creativiteit en verbeeldingskracht van een student. Met onze lessen zorgen wij ervoor dat elke student de mogelijkheid krijgt om hun talenten te ontdekken.

We hebben een zeer eigen lesmethode gecreëerd dat we je direct klaarstomen voor het echte werk.

Locatie & Faciliteiten

De Flevo DJ Academy is gevestigd in Almere. Het bestaat uit drie prachtige studios in het Europakwartier met geweldige voorzieningen. De prachtige studio’s bieden alles wat wij nodig hebben om de cursist optimal te kunnen bedienen. Je voelt er de ware clubsfeer, werkt met beste gear en beleeft je muziek optimaal door de hoogwaardige PA-systemen. In de dj-studio’s werken wij met a-merken zoals Pioneer en Native Instruments. In de producerstudio’s werken wij met Ableton Live, Logic, Fruity loops.

Van les naar live

Tijdens het doorlopen van de dj-opleiding laten we je zo snel mogelijk live optreden in onze studio’s, en op diverse locaties in Amsterdam. Als afronding van je opleiding draai je op onze Certified avond en wordt je opgenomen in ons netwerk van dj’s, clubs en labels. Pas als je echt aan de slag bent is onze taak volbracht.